Aspargessuppemed hvide asparges

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Aspargessuppemed hvide asparges

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 2 dl aspargesvand (gem drænet hvide stykker asparges)
  • 6 dl råsuppe (eller god bouillon)
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • kværnet hvid peber
Suppefyld
  • 200 g hvide asparges i stykker
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
Print opskrift

Mmm… Endelig suppetid! Her får du vores opskrift på hjemmelavet aspargessuppe. Asparges er en populær grøntsag, og når den er i sæson (fra april til juni) bliver det sågar fejret rundt omkring i Danmark og i verden. Men asparges er også en fantastisk råvare, som smager skønt og kan bruges i et utal af retter. Vores favorit er selvfølgelig suppe. 

I vores opskrift på aspargessuppe bruger vi både hvide og grønne asparges, og så giver vi den ekstra fylde med lidt fløde. Servér suppen med lunt brød og toppet med friske krydderurter. Du kan også drysse lidt sprødstegt bacon over aspargessuppen lige inden servering for et ekstra twist.


Fremgangsmåde

Varm en gryde op med smør og lad det bruse op. Kom hvedemelet i og lad det brænde lidt af.

Kom lidt asparges vand i melbollen under omrøring lidt ad gangen til aspargesvandet er brugt og konsistensen er ensartet. Tilsæt råsuppe og lad det koge under stadig omrøring. Kom fløden ved og smag til med salt og kværnet hvid peber.

Kom stykker af hvide asparges i sammen med mindre stykker af grønne asparges lad det blive varmt.

Anrettes straks i lune skåle.

 


Tips

Man kan også komme kødboller i suppen og drys med lidt karse eller kørvel.

Aspargessuppe (1)

Aspargessuppe

Flødelegeret aspargessuppe med hvide asparges - kogt på høns og suppeurter

Aspargessuppe har i generationer været en festfavorit som forret og som natmad. Den går aldrig helt af mode, for den er jo lige så lækker som et hurtigt måltid i det daglige som til festlige lejligheder. Fine, hvide asparges er rigtig lækre i en klassisk suppe. De fortjener at blive behandlet med omhu og respekt, og det gør vi hos Mou. Vi bruger vores traditionelle hønsefond som base, og så laver vi en lækker, blød og rund aspargessuppe, med mange hvide aspargesstykker.