Hjemmelavede kødboller

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede kødboller

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g hakket kalv og gris
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. kværnet peber
  • 2 spsk. fintrevet løg
  • 1 æg str. L
  • 3 spsk. hvedemel
  • 0,5-0,75 dl mælk
Print opskrift

Helt tilbage i 60’erne, da Mou startede i slagterbutikken hos Vera og Sigurd Mou, var det faktisk ægteparrets hjemmelavede kød- og melboller, som folk valfartede til butikken efter. 


Kød- og melboller hører sig til i en klassisk klar suppe, og hvis du har mod på at lave dem selv, får du her vores opskrift på kødboller. Opskriften på hjemmelavede melboller finder du her.


Fremgangsmåde

Rør hakket kød sejt med salt i en røreskål, kom peber ved og revet løg. Rør æg i sammen med hvedemel. Rør mælk i farsen. Sæt en gryde over med vand og salt, varm op til kogepunktet.

Kom farsen i en sprøjtepose med rund tyl.

Skær farsen til små boller med en lille kniv, der dyppes i kogende vand så slipper farsen nemt og hurtigt.

Kødbollerne skal pochere, ikke koge, når de kommer op til overfladen er de tilberedte.

Tag dem op med en hulske i en skål med isvand.