Hønsekødssuppe med urter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hønsekødssuppe med urter

  • 2 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel suppehøne
  • 2,5 liter vand
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 2 porrer i grove stykker
  • 2 håndfulde toppe fra knoldselleri eller bladselleri
  • 1 håndfuld persille kviste
  • 1 lille bdt. frisk timian
  • 3 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 2 tsk. salt
Suppefyld
  • 200 g tern af gulerødder
  • 200 g tern af knoldselleri
  • 200 g porrer i ringe
  • 400 g mel og kød boller
Topping
  • Hakket persille
Tilbehør
  • Flutes
Print opskrift

Hjemmelavet hønsekødssuppe er en gammel favorit, og her får du vores opskrift på hønsekødssuppe. Til en god gammeldags hønsekødssuppe skal du bruge en suppehøne, som koges hel sammen med grøntsager og friske krydderurter. Du kan med fordel binde de friske krydderurter sammen i en suppevisk (også kaldet bouquet garni): Bind frisk persille, timian og laurbærblade sammen med snor og læg den i suppen. Så kan du nemt fiske suppevisken op, når suppen har kogt færdig. 

Når suppen har kogt med den hele høne i, vil der være masser af mørt hønsekød, som du kan bruge til andre retter. Det er oplagt at bruge som tarteletfyld, men du kan også putte det i din thai suppe (link til Mous thai suppe) eller i en sandwich til madpakken dagen efter. 

Med fyld af grøntsager og kød- og melboller og med et lækkert baguette til er du sikret et aftensmadshit for hele familien. Velbekomme! 


Fremgangsmåde

Kom suppehønen i en stor gryde, hæld koldt vand på til det dækker, (cirka 2,5 liter) og kog suppen op. Skummes undervejs for urenheder, sørg for at der skummes ofte i starten.

Kom samtlige skyllede grøntsager og urter på, samt krydderier og skum suppen.

Suppen koger låg under i 2,5 time.

Sigt suppen over i en anden gryde og kasser grønt, gem den kogte suppehøne.

Plukkes i mundrette stykker og bruges til andre retter.

Smag suppen til med ekstra salt hvis nødvendigt.

Varm hønsekødssuppen op i en gryde, kom gulerødder, knoldselleri, porrer i suppen og lad det små koge i ca. 10 min til det er mørt.

Kom mel og kød boller i suppen lige inden servering, Suppen må ikke koge.

Server dejlig varm med drys af hakket persille og flutes til.


Tips

Når suppehønen er brugt til hønsekødssuppen, pilles alt kødet fra skroget og bruges til andre retter med kogt kylling. Sandwiches, thaisupper evt. karrysuppen, pastasalater, risretter eller i salater.