Oksekødssuppe med urter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødssuppe med urter

  • 2 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6 stk. oksekraftben
  • 600 g okseskanker
  • 2,5 liter vand
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porretoppe i grove stykker
  • 2 stk. persillerod i tern
  • toppe fra knoldselleri/bladselleri
  • 1 lille bdt. frisk timian
  • 1 håndfuld persille stilke
  • 3 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 tsk. salt
Suppefyld
  • 200 g tern af gulerødder
  • 200 g tern af knoldselleri
  • 200 g porrer i ringe
  • 400 g mel og kødboller
Topping
  • Hakket bredbladet persille
Print opskrift

Til en hjemmelavet oksekødssuppe skal du bruge oksekraften, okseskanker, grønt og krydderier - og en god portion tid. Til gengæld får du med vores opskrift på oksekødssuppe et rigt og lækkert måltid som gør godt på en regnvejrsdag. 

Med en oksekødssuppe på kraftben lavet fra bunden får du masser af umami - én af de fem smage - og næring. Sammen med grøntsagerne og krydderurterne i denne suppe er der lagt i gryden til et måltid, som både gør maven og smagsløgene glade. 

Velbekomme!


Fremgangsmåde

Kom okseben og okseskanker i en stor gryde, hæld koldt vand på til det dækker ( cirka 2,5 liter) og kog suppen op. Skummes undervejs for urenheder.

Kom samtlige skyllede urter og krydderier i og skum suppen undervejs.

Suppen koger under låg i 2,5 timer.

Sigt suppen over i en anden gryde og kasser ben og urter.

 

Varm oksekødssuppen op i en gryde, kom gulerødder, knoldselleri, porrer i suppen og lad det små koge i ca. 10 min til det er mørt.

Smag til med salt og peber.

Kom mel og kødboller i suppen, må ikke koge.

Anret og server dejlig varm med drys af hakket bredbladet persille.


Tips

Brug sprød baguette som tilbehør

Oksekødssuppe

Oksekødssuppe

Kogt på oksekød, oksekraftben og suppeurter

Tænk på dampende oksekødssuppe, og du vil sikkert allerede fornemme styrken og mærke varmen brede sig i kroppen.

Derfor er suppen så dejlig til vinterdage og hyggeaftener, især efter en aktiv dag. Oksekødssuppen kan være et måltid i sig selv eller en appetitvækker til en god middag.

Det er derfor altid vigtigt, at suppen er fuld af kraft. Det er ikke blot varmen, der giver styrke, det er også smagen og næringen fra de gode råvarer.

Hos Mou laver vi oksekødssuppe på helt traditionel måde, og uden genveje.

Vi starter med den rigtige oksekødsfond, hvor vi har kogt kraften af oksekød, kraftben og suppeurter, og så bruger vi solide grøntsager, der også er repræsenteret i den danske køkkenhave som gulerod, selleri og porre.