
Råsuppe
- 2 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 hel suppehøne
- 1 tsk. salt
- 4-5 stk. okseben
- 2,5 liter vand
- 3 gulerødder i grove stykker
- 2 porretoppe i grove stykker
- toppe fra knoldselleri eller bladselleri
- 1 lille bdt. frisk timian
- 1 håndfuld persillestilke
- 3 laurbærblade
- 15 sorte peberkorn
Fremgangsmåde
Kom suppehøne og okseben i en stor gryde, hæld koldt vand på til det dækker, (cirka 2,5 liter), og kog suppen op. Skummes undervejs for urenheder.
Kom samtlige skyllede urter og krydderier på og skum stadig suppen undervejs.
Suppen koger under låg i 2,5 time.
Sigt suppen over i en anden gryde og kasser ben og urter.
Gem den kogte suppehøne, den plukkes i mundrette stykker og bruges til andre retter.
Tips
Tip 1: Resten af suppen kan fryses og bruges til de øvrige supper.
Tip 2: Når suppehønen er brugt til hønsekødssuppen, pilles alt kødet fra skroget og bruges det til andre retter med kogt kylling. Sandwiches, thaisupper evt. karrysuppen, pastasalater, risretter eller i salater.