Tomatsuppe med frisk basilikum

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppe med frisk basilikum

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 100 g løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 140 g tomatkoncentrat
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. sukker
  • 8 dl råsuppe (eller god bouillon)
  • 1 dl fløde
  • 1 dl friskhakket basilikum
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kværnet peber
Tilbehør
  • 150 g rå suppe horn
Pynt
  • Frisk basilikum
Print opskrift

Næste gang, der skal suppe på menuen, foreslår vi at lave hjemmelavet tomatsuppe. Sødmen fra tomater passer perfekt til råsuppens umami og den friske basilikum. 

I vores opskrift på tomatsuppe bruger vi et gavmildt skvæt fløde, så tomatsuppen bliver dejligt cremet. Suppen er nem at lave og kan sagtens fryses ned og spises en anden gang. Servér suppen med pastasuppehorn og lunt brød til. 

Velbekomme!


Fremgangsmåde

Varm smør i en gryde og sauter løg og hvidløg i 5 min. til de bliver bløde, ikke brune.

Kom tomatkoncentrat ved og rør rundt i 1 min.

Kom hakket tomater ved, sukker, råsuppe og basilikum.

Lad det koge i 15 min. Blend i gryden med en stavblender til ensartet konsistens.

Kom fløde ved, smag til med salt og peber.

Varm en gryde op med salt, til at koge suppe horn i, koger møre i 5-6 min. Sigtes og skylles kort i koldt vand.

Kom suppehorn i suppen.

Server dejlig varm med frisk basilikum og godt brød.